Πανδημία αντιλαϊκών μέτρων

Σημαντικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εργατουπαλληλων του ιδιωτικού τομέα φέρνει η 3η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης. Οι σημαντικότερες διατάξεις αφορούν τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στους 345 Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχουν επιλεχθεί έως σήμερα για να λάβουν στήριξη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού. Ο κατάλογος είναι δυναμικός και θα ανανεώνεται. Έως τώρα περιλαμβάνει 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις που απασχολούν 1.200.000 μισθωτούς.

 

Για τις εταιρείες αυτές δίνονται οι παρακάτω δυνατότητες:

  • Καθιέρωση και επέκτασης της μερικής απασχόλησης, για το 50% του προσωπικού της επιχείρησης, για χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων τον μήνα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. 
  • Μεταφορά προσωπικού σε επιχειρήσεις εντός του ίδιου ομίλου.
  • Αναστολή συμβάσεων μπορεί να γίνει για μέρος ή όλο το προσωπικό, για χρονικό διάστημα 1 μήνα.
  • Άκυρες είναι οι καταγγελίες συμβάσεων που έχουν γίνει από τη 18η Μαρτίου και μετά. Οσοι κάνουν χρήση της ρύθμισης για αναστολή σύμβασης δεν επιτρέπεται να κάνουν απολύσεις για το σύνολο του προσωπικού τους. Επίσης πρέπει να διατηρήσουν και τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη της εφαρμογής του για χρονικό διάστημα ίσο με εκείνο της αναστολής.

 

Για τους εργαζόμενους περιλαμβάνει τα εξής:

  • Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τελεί σε αναστολή δικαιούνται την ενίσχυση των 800 ευρώ. Εξαιρούνται οι δικηγόροι οι ασκούμενοι και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες επιστήμονες. Η αποζημίωση είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται. Το ειδικό επίδομα θα λάβουν ως αποζημίωση ειδικού σκοπού και όσοι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί ή έχουν φύγει οικειοθελώς από την επιχείρηση από την 1η έως τις 20 Μαρτίου.
  • Παράταση έως 31.5.2020 της διάρκειας της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ-τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ-τ. ΕΤΑΑ (τ. Τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. Τομέας ΤΣΑΥ, τ. Τομέας Ασφάλισης Νομικών), για όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2020.
  • Πρόβλεψη για πρόσθετους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων σε εργοτάξια για χρονικό διάστημα έως 6 ετών.

 

Δώρο Πάσχα 

Ανακοινώθηκε αλλά δεν έχει περάσει ακόμα ότι όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τον κορονοϊό μπορούν να δώσουν το δώρο του Πάσχα μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Επίσης 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα, το οποίο έχει καταργηθεί για το Δημόσιο.

 

Περιστολή συνδικαλιστικών ελευθεριών

Όλα αυτά τα μέτρα έρχονται σε συνδυασμό με την αναστολή νομοθετικής ρύθμισης του 2015 που όριζε ότι «σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλεται πολιτική επιστράτευση ή οποιασδήποτε άλλης μορφής επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ως μέτρο αντιμετώπισης απεργίας ή ανάλογης μορφής κινητοποιήσεις ελεύθερων επαγγελματιών ή αυτοαπασχολούμενων, πριν ή μετά την κήρυξή τους». Η αναστολή της ρύθμισης προβλέπεται έως το έως το τέλος Απριλίου 2020. Δηλαδή ενεργοποιείται η δυνατότητα πολιτικής επιστράτευσης των απεργιών, πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού απέναντι στην διάδοση του ιού. Εδώ να θυμήσουμε ότι η κυβέρνηση προχωράει και το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

 

Συμπεράσματα

Πέρα από το προφανές της συμπίεσης των αποδοχών για έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων με την δυνατότητα εφαρμογής μερικής απασχόλησης προβληματικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι εργοδότες ακόμα και όσοι πλήττονται λιγότερο έχουν την δυνατότητα να θέσουν το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής ή μερικής απασχόλησης. Επίσης η προστασία από απόλυση αφορά συγκεκριμένη μόνο χρονική περίοδο. Οι επιχειρήσεις πρέπει, μόνο για όσο διάστημα έκαναν χρήση του μέτρου (π.χ. για έναν μήνα), να έχουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων. Όχι τους ίδιους εργαζόμενους, ούτε με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις. Πιθανώς με πολύ χειρότερες και μετά θα μπορούν να κάνουν και απολύσεις.

Ο προσανατολισμός των έως τώρα μέτρων είναι προφανές ότι μόνο στόχο έχει να προστατέψει την κερδοφορία των επιχειρήσεων αφήνοντας απέξω τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μέτρα περιορισμού συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που η κυβέρνηση πέρασε ή ετοιμάζεται να περάσει σε μια περίοδο που το κίνημα είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολο να αντιδράσει.

Ενώ ανακοινώνονται μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, περιορισμού των συναθροίσεων και επιβάλλεται 1 άνθρωπος ανά 15 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ, τα οποία είναι δυστηχώς αναγκαία, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους οι εργαζόμενοι “συνωστίζονται” κανονικά. Δεν λαμβάνονται έστω υποχρεωτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους, δηλαδή δωρεάν γάντια, μάσκες και απολυμάνσεις. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι σε μια κοινωνία σαν την δική μας που περιστρέφεται γύρω από το κέρδος και όχι γύρω από τον άνθρωπο η επιβίωση και η προστασία της υγείας των πολιτών θεωρείται ατομική υπόθεση και ευθύνη. Όχι δηλαδή κρατική και κοινωνική.

ergatiki_antipoliteusi

H Εργατική Αντιπολίτευση δρα, αγωνίζεται, μαθαίνει και ελπίζει στους σεισμούς που μέλλονται να έρθουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.